Ενημέρωση προτιμήσεων για cookies
22/02/2023

Επίτροπος Επικοινωνιών Γιώργος Μιχαηλίδης : Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να είμαι ο συντονιστής του πάνελ “Roll-out of 5G” κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «CTO - Ministerial Alliance for Digital Nations».

Κατά τη διάρκεια της συνόδου συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα έθνη στην ανάπτυξη υπηρεσιών 5G και γενικά για την επίτευξη καθολικής ευρυζωνικής συνδεσιμότητας, τονίζοντας ότι το ψηφιακό χάσμα μεταξύ πολιτών και μεταξύ χωρών είναι μια δύσκολη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επιπλέον, μέλη του κλάδου εξέφρασαν την άποψή τους για το πώς μπορεί ενδεχομένως να βελτιωθεί αυτό το χάσμα.

Ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα κατά τη συζήτηση της υπουργικής ομάδας της συνόδου ήταν η Περιφερειακή Συνεργασία μεταξύ των χωρών, όπου οι χώρες από κοινού μπορούν ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν ζητήματα πιο αποτελεσματικά σε τομείς όπως:

- Ρυθμιστικά πλαίσια

- Διασυνοριακή περιαγωγή

- Περιεχόμενο

- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

- Ψηφιακές δεξιότητες

- Digital Trust

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εξαιρετικούς ομιλητές αυτής της συνεδρίας για τη συμβολή τους και τις εποικοδομητικές συζητήσεις που είχαμε:

Τον Έντιμο Υπουργό Nape Nnauye: Υπουργείο Πληροφορικής Επικοινωνίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής - Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας

Την Έντιμη Υπουργό Minette LIBOM LI LIKENG: Υπουργείο Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών – Δημοκρατία του Καμερούν

Κύριο Ezra Chibola: Γενικό Διευθυντή– Αρχή Επικοινωνιών της Κένυας

Κύριο John Giusti Chief Regulatory Officer - GSMA

Κύριο David Geary: Γενικό Σύμβουλο Καραϊβικής και Κεντρικής Αμερικής – Όμιλος Digicel

Κυρία Isabelle Mauro: Γενική Διευθύντρια, Global Satellite Operator’s Association (GSOA)